De vijf misverstanden over subsidie

Er bestaan nog weleens misverstanden over subsidie bij ondernemers. Dit merken wij vooral bij onze collega’s die direct met bedrijven spreken over de telefoon. Deze misvattingen zijn altijd een mooie aanleiding om uit leggen hoe de vork nu eigenlijk steel zit. Hieronder hebben wij een top vijf gemaakt van de meest voorkomende misverstanden over subsidies en financiële stimuleringsregelingen.

  1. “Ik wil of kan niet investeren, dus dan krijg ik ook geen subsidies”

Deze misvatting over subsidies kunnen we direct van de baan schuiven. Er zijn financiële stimuleringsregelingen waar ondernemers niet voor hoeven te investeren. De moeilijkheidsgraad zit hem in het vinden van deze kansen, te begrijpen hoe deze regelingen in elkaar steken en hoe deze aangevraagd kan worden. Dit kost ontzettend veel tijd en vraagt bepaalde kennis. Daar hoeft u zichzelf niet mee te vermoeien, die kennis hebben wij in huis. Net als de tijd die we maken voor onze klanten.

  1. “Mijn boekhouder zoekt dit wel voor mij uit”

Boekhouders in het algemeen vallen we niet af. Zij doen fantastisch werk voor de financiële administratie. Maar wanneer heeft uw boekhouder voor de laatste keer een subsidie aangevraagd en heeft u hier daadwerkelijk gebruik van gemaakt? Wij zeggen altijd: schoenmaker blijf bij je leest, oftewel: doe waar je goed in bent en besteed de rest uit. Uw boekhouder doet de administratie goed, de jaarverslagen, eventuele loonstroken en aangiftes. Maar het uitzoeken van subsidiemogelijkheden die er voor u zijn en deze aanvragen, willen wij graag voor u doen. Dat is óns specialisme.

  1. “Ik ben te klein”

Er zijn ruim drieduizend verschillende subsidiemogelijkheden beschikbaar. Daarin is met zoveel mogelijk situaties rekening gehouden. Niet alleen grote multinationals met honderd full-timers in dienst kunnen subsidie krijgen. Wat dacht u bijvoorbeeld van de subsidies of fiscale regelingen voor startende ondernemers? Dit zijn vaak (nog) kleine bedrijven. Of de ZZP-er die de klussen vaak in zijn eentje klaart. Het maakt dus niet uit of u een eenmanszaak bent met niemand op de loonlijst, in het MKB zit of juist wel één van de ‘groten’ bent. Graag lichten wij, samen met u, uw bedrijf door om te zien of er ook kansen voor u blijven liggen.

  1. “Subsidies zijn er niet in mijn branche”

Nogmaals, er zijn dus ruim drieduizend verschillende mogelijkheden op het gebied van subsidies en financiële stimuleringsregelingen. Dat is echt niet allemaal gericht op maar één of twee branches. De overheid wilt juist graag de bedrijvensector stimuleren, dat geldt voor ónze branche, voor úw branche én de branche waarin uw buurman opereert.

  1. Ik wil geen lening

Geen probleem. Wanneer onze klanten aangeven geen interesse te hebben in kredieten, dan nemen we dit niet mee in het onderzoek. Kredieten vallen dan ook meer onder financiële stimuleringsregelingen, subsidies zijn n.l. geen leningen. Een subsidie is een stimulans. Het stimuleert u om juist wel een arbeider aan te nemen die ouder is of een beperking heeft. Het stimuleert u juist wel om de buitenlandse markt te betreden of dat nieuwe project met andere bedrijven te starten. Het stimuleert u juist wel om te beginnen met online marketing of een nieuwe computer aan te schaffen. Bovendien zorgt subsidie er ook niet voor dat u een belastingschaal omhoog gaat, vaak levert het u meer fiscaal voordeel op dan u denkt.

Benieuwd of er voor u ook kansen zijn op het gebied van subsidies en financiële stimuleringsregelingen? Of heeft u een argument waarom er voor u geen kansen zouden zijn? Neem contact met ons op voor een helder en eerlijk gesprek!

Geef een reactie